Min vej til kropsterapien

Jeg bliver ofte spurgt om hvorfor jeg valgte at blive kropsterapeut, og hvad der fik mig til at vælge netop den vej. Det handler rigtig meget om mavefornemmelse, og jeg skulle lære at lytte til min krop.

Mavefornemmelsen

Jeg har altid haft svært ved at mærke efter, hvad jeg egentlig ville. Den der mavefornemmelse, som så mange taler om, den har jeg ignoreret eller slet ikke registreret. Jeg har taget en lang fin akademisk uddannelse, arbejdet de ‘rigtige’ steder og alligevel aldrig følt at jeg hørte til, eller havde fundet det jeg brændte for. Det resulterede i manglende motivation og en voksende knugende fornemmelse i maven, som jeg til sidst ikke kunne ignorere.

Fokus på mennesker

Jeg har altid arbejdet med fokus på mennesker. Med en kandidat i Mellemøststudier i bagagen havde jeg jobs som bl.a. handlede om at møde mennesker der var i krise, og være en støtte i det kaos de befandt sig i. Men gang på gang måtte jeg indse at det drænede mig at være i de professionelle rammer, hvor jeg nu engang var. Der skulle noget andet til, en ny tilgang, ny læring og mere frihed.

Der skulle ske en ændring

Kropsterapien havde på dette tidspunkt flirtet med mig et stykke tid, og jeg havde selv været på briksen hos en kropsterapeut. Første gang det skete, var det netop maven terapeuten gik til, og han skulle ikke trykke meget, før jeg lå med tåre i øjnene og mærkede fysisk, hvordan jeg havde fået nok. Der skulle ske en ændring i den måde jeg levede mit liv på, og mødet med en clairvoyant, blev det endelige skub til at vælge uddannelsen til kropsterapeut. Det var ikke fordi clairvoyanten sagde ‘du skal være kropsterapeut, men hun ledte mig i den retning uden at det blev sagt direkte.

Det gav mening

Der var noget som faldt på plads. Det gav mening at jeg kunne kombinere mine menneskelige kompetencer med min glæde ved at arbejde praktisk med mine hænder. Jeg har altid været kreativ, og glad for at bruge mine hænder og det falder mig meget naturligt at lære gennem hænderne. Efter et intromøde hos Totum, var min mavefornemmelse ikke i tvivl om, at det var den vej jeg skulle.

Både læring og selvudvikling

Jeg gik i gang med uddannelsen hos Totum maj 2018, og jeg følte, mere end nogensinde før, at jeg var landet det rigtige sted. Udover at lære om kropsterapien, sætter uddannelsen gang i ens egen personlige udvikling. Alt det jeg lærte, skulle jeg mærke og opleve på egen krop. Så samtidig med at jeg blev klogere på kropsterapi, blev jeg meget klogere på mig selv, min mavefornemmelse og de udfordringer og oplevelser jeg selv bærer rundt på i kroppen. Det satte for alvor gang i en læringsprocess både fagligt og ikke mindst personligt, som kun lige er begyndt.

Selvstændig kropsterapeut

Fra 1.april 2019 sprang jeg ud i det som selvstændig kropsterapeut, og det er nyt og spændende, men også skræmmende på en og samme tid. Det føles dog som den helt rigtige beslutning, og jeg kan mærke hvordan jeg hele tiden er i udvikling både som kropsterapeut og som person, og det er en fed fornemmelse.

De tørre facts

Jeg er født i 1984 i en lille jysk by nord for Århus, som hedder Hornslet.

I 2010 rykkede jeg til København pga. studie, men også for at der skulle ske noget nyt, jeg havde brug for forandring.

Jeg blev cand.mag, i Mellemøststudier i 2013 og arbejdede efterfølgende som projektleder og sidenhen som mentor for flygtninge.

Nu bor jeg på Nørrebro, som jeg elsker. Samtidig med at jeg er selvstændig kropsterapeut, arbejder jeg deltid som pædagogmedhjælper i en fritidsklub.

D. 27.april 2019 blev jeg færdiguddannet Totum Kropsterapeut og i oktober 2020 færdiggjorde jeg Totum Masterclass, som er en overbygning til grunduddannelsen.

Følg Sine Jørgensen Kropsterapi

Kontakt

E-mail

Sinejorgensen@gmail.com

 

Telefon

+45 23 45 87 14

 

Adresse

Alle Led og Kanter, Nørrebrogade 183,

2200 København N

 

 

Bestil en tid